Prekladaný baklažán so sójou a ryžou a smotanou

Prekladaný baklažán so sójou a ryžou a smotanou

Tento týždeň si pripravujeme baklažán. Ak pri jeho príprave použijeme vysokohodnotný olej  doprajeme si okrem  kulinárskeho pôžitku aj  zdravie. Baklažány a olivový olej tvoria silnú dvojku proti vysokej hladine cholesterolu a chorobám ktoré spôsobuje vysoká hladina cholesterolu. Beáta Repíková  s profesorkou Katarínou Horákovou nám dnes pripravia baklažán so sójou, ryžou a smotanou.

Prekladaný baklažán so sójou a ryžou a smotanou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • 4 baklažány (asi 1 kg)
  • 2 väčšie cibule
  • pol balíčka sójovej drte
  • 200 g uvarenej ryže natural
  • 1/4 litra kyslej smotany
  • 50 g maizeny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 PL oleja
  • 50 g celozrnnej múky
  • soľ
  • korenie

Očistené baklažány nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme, obalíme z oboch strán múkou a opečieme na rozpálenom oleji.

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita, pridáme predvarenú sójovú drť (podľa návodu na sáčku) trocha opražíme, potom uvarenú ryžu, soľ podľa potreby a premiešame.

Do olejom vytretého pekáča ukladáme vrstvu sóje s ryžou a opečené baklažány. Striedame ich tak, aby poslednou vrstvou boli baklažány, to polejeme smotanou, v ktorej je primiešaný rozpučaný cesnak, maizena a posekaná bazalka. Takto upravené dáme zapiecť do rúry na 30 až 40 minút.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame