Plnené baklažány šampiňónmi a syrom

Plnené baklažány šampiňónmi a syrom
V našej rozhlasovej kuchyni  s Beátou Repíkovou a profesorkou Katarínou Horákovou.
Plnené baklažány šampiňónmi a syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  • 4 baklažány (asi 1 kg)
  • 2 rajčiny
  • 1 cibuľa
  • šampiňóny alebo sezóne huby
  • 100 g petržlenová posekaná vňať
  • soľ
  • korenie
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 4 g nastrúhaného eidamu

Baklažány rozrežeme pozdĺžne na polovice a povaríme v solenej vode asi 10 minút. Opatrene vydlabeme z polovičiek dužinu, dávame pozor, aby sme nenarušili šupku. Vyberieme ju a posekáme.

Cibuľu nakrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme nakrájané huby, posekanú dužinu z baklažánov a nakrájané rajčiny bez šupy a jadierok. Osolíme, okoreníme a podusíme.

Polovičky baklažánov naplníme pripravenou zmesou, každú posypeme 1 KL nastrúhaného eidamu a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 20 – 25 minút. Pred podávaním ich posypeme petržlenovou vňaťou.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame