Plnené baklažány šampiňónmi a syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
- 4 baklažány (asi 1 kg)
- 2 rajčiny
- 1 cibuľa
- šampiňóny alebo sezóne huby
- 100 g petržlenová posekaná vňať
- soľ
- korenie
- 2 polievkové lyžice oleja
- 4 g nastrúhaného eidamu
Baklažány rozrežeme pozdĺžne na polovice a povaríme v solenej vode asi 10 minút. Opatrene vydlabeme z polovičiek dužinu, dávame pozor, aby sme nenarušili šupku. Vyberieme ju a posekáme.
Cibuľu nakrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme nakrájané huby, posekanú dužinu z baklažánov a nakrájané rajčiny bez šupy a jadierok. Osolíme, okoreníme a podusíme.
Polovičky baklažánov naplníme pripravenou zmesou, každú posypeme 1 KL nastrúhaného eidamu a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 20 – 25 minút. Pred podávaním ich posypeme petržlenovou vňaťou.
Autorka: Beáta Repíková