Baklažán je veľmi výživná, energeticky málo výdatná zelenina s pikantnou chuťou. Existuje množstvo rôznych receptov z baklažánov. Pripravovali ste si doma už niekedy napríklad aj baklažanovú roládu? Dnes ju podávame. V našej rozhlasovej kuchyni s Beátou Repíkovou a s profesorkou Katarínou Horákovou.
Roláda z baklažánu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
- 2 baklažány
- 8 rajčín
- 300 g eidamu
- zväzok čerstvej bazalky
- 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
- 300 ml zeleninového vývaru
- 100 g zelených olív
- morská soľ
- solčanka
Baklažány narežeme pozdĺžne na 8 plátov, osolíme, rajčiny rezom na vrchu otvoríme a odstránime semiačka. spolu s prebytočnou tekutinou. Nastrúhaný syr zmiešame s bazalkou, a touto zmesou naplníme vybraté vnútro rajčín. Do odkvapkaných plátov baklažánu zakrútime rajčinu a špáradlom upevníme. Obalené rajčiny 2 až 3 min. opečieme aj so zvyškami baklažánu, prilejeme zeleninový vývar, 15 min. podusíme. Nakoniec pridáme olivy a ešte 5 min. jemne povaríme.