Hovädzie na červenom víne

Hovädzie na červenom víne

Tento týždeň varíme v kuchyni šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej, ktorej robí spoločnosť kolega Miroslav Würfl. Svoju pozornosť upriamili na jedlá z čias narodenia Ježiša.

Hovädzie na červenom víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • 1 kg hovädzieho mäsa bez kosti
  • jeden liter červeného vína
  • štyri mrkvy 
  • dve veľké cibule
  • po dve vetvičky zelerovej a petržlenovej vňate
  • tymian
  • dva bobkové listy
  • olivový olej  
  • hladkú múku  
  • soľ a mleté čierne korenie.

Postup:

Najprv si mäso pokrájame na kocky 5x5 cm, položíme ich na plytký tanier a polejeme pol litrom vína. Očistené mrkvy prepolíme pozdĺžne, jednu z cibúľ nakrájame na štvrtky a spolu s mrkvou pridáme k mäsu, prikryjeme a odložíme na 12 hodín na chladné miesto. Občas mäso prevrátime na druhú stranu.

Zvyšok mrkvy a cibule očistíme a pokrájame. Zelerovú a petržlenovú vňať, tymian a bobkový list posekáme a zmiešame. Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Do hrnca nalejeme olej, pridáme mäso a všetko vložíme na 15 minút di vyhriatej rúry. Potom mäso vyberieme a do výpeku pridáme zvyšok mrkvy, cibule a korenín, navrch položíme mäso, všetko podlejeme zvyškom vína a marinády. Mäso znovu prikryjeme a vložíme do rúry, kde ho dusíme až do úplného zmäknutia. Podávame ho s knedľou alebo so zemiakmi.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame