Ryba svätého Petra

Ryba svätého Petra

Od pondelka varíme v kuchyni šéfredaktorky časopisu Gastro Viery Dudášovej. My sa teraz na chvíľu prenesieme do hlbokej minulosti, a zasadneme za stôl v časoch, keď sa narodil Ježiš. Aj dnešný recept nahrával Miroslav Würfl.

Ryba svätého Petra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pre štyri osoby potrebujeme:  

  • štyri stredne veľké rezy z ryby ( z rybieho filé alebo z kapra ) 
  • lyžicu byliniek ( tymian, bazalka, estragón ) 
  • 50 g masla alebo 45 lyžíc olivového oleja
  • citrónovú šťavu   
  • soľ a mleté čierne korenie.

Postup:
Rozmrvenými bylinkami, korením a citrónovou šťavou potrieme rybie filé a necháme pätnásť minút pôsobiť. Potom rezy na rozpálenom tuku z obidvoch strán veľmi rýchlo ( 1-2 minúty ) opečieme. Dáme ich na pekáč, a pečieme ešte niekoľko minút. Nakoniec rezy z ryby osolíme, okoreníme a môžeme servírovať. Rybu podávame s čerstvým chlebíkom alebo varenými zemiakmi.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame