Tento týždeň nám pripravuje staré jedlá z Betlehemu, z čias narodenia Ježiša, šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová. O dnešnom recepte, v ktorom hrá hlavnú úlohu mäso z kačice, sa s ňou rozprával Miroslav Würfl.
Kačacie prsia na víne v medovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- jeden kilogram kačacích pŕs aj s kožou
- hrubozrnné čierne korenie
- soľ
Na omáčku potrebujeme :
- 250 ml červeného vína
- 100 ml kuracieho vývaru ( aj z kocky )
- jednu lyžicu hladkej múky
- jednu lyžicu medu
- niekoľko zomletých horčičných zrniek
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Kačacie prsia poprášime soľou a korením, vložíme do veľkej panvice kožou navrch. Pečieme asi desať minút pri vysokej teplote. ( musí sa vypiecť veľa tuku a koža musí byť chrumkavá a pripečená ) Prsia prevrátime, znížime plameň na minimum. Šťavu oddelíme z panvice od mäsa, varíme ju ďalej na silnejšom ohni, až zmenší svoj objem o jednu tretinu, a dolejeme polovicu vývaru. Do druhej polovice vývaru pridáme múku, vymiešame a pridáme do šťavy. Polejeme vínom a medom, a podľa potreby dochutíme korením. Varíme ešte niekoľko minút. Šťavu precedíme, prelejeme ňou kačacie prsia pokrájané na plátky a servírujeme. Dobrú chuť!