Kačacie prsia na víne v medovej omáčke

Kačacie prsia na víne v medovej omáčke

Tento týždeň nám pripravuje staré jedlá z Betlehemu, z čias narodenia Ježiša, šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová. O dnešnom recepte, v ktorom hrá hlavnú úlohu mäso z kačice, sa s ňou rozprával Miroslav Würfl.

Kačacie prsia na víne v medovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • jeden kilogram kačacích pŕs aj s kožou
  • hrubozrnné čierne korenie
  • soľ

Na omáčku potrebujeme :    

  • 250 ml červeného vína
  • 100 ml kuracieho vývaru ( aj z kocky )
  • jednu lyžicu hladkej múky
  • jednu lyžicu medu
  • niekoľko zomletých horčičných zrniek
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

Kačacie prsia poprášime soľou a korením, vložíme do veľkej panvice kožou navrch. Pečieme asi desať minút pri vysokej teplote. ( musí sa vypiecť veľa tuku a koža musí byť chrumkavá a pripečená )  Prsia prevrátime, znížime plameň na minimum. Šťavu oddelíme z panvice od mäsa, varíme ju ďalej na silnejšom ohni, až zmenší svoj objem o jednu tretinu, a dolejeme polovicu vývaru. Do druhej polovice vývaru pridáme múku, vymiešame a pridáme do šťavy. Polejeme vínom a medom, a podľa potreby dochutíme korením. Varíme ešte niekoľko minút. Šťavu precedíme, prelejeme ňou kačacie prsia pokrájané na plátky a servírujeme. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame