Pečené kačacie prsia obľubujú mnohí z nás. Napriek tomu, že ich príprava je na prvý pohľad jednoduchá, výsledok nemusí byť vždy podľa našich predstáv. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Michala Vaňu, je potrebné dodržiavať určité postupy.
Pečené kačacie prsia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pečené kačacie prsia potrebujete:
- kačacie prsia
- soľ
- korenie
Trúbu si zohrejeme na 200 stupňov. Medzitým na studenú panvicu položíme kačacie prsia, na ktorých sme narezali kožu na mriežku. Prsia položíme kožou dole a nepoužívame žiaden tuk, ani olej. Keď je koža do zlatista upečená, otočíme ju, aby sa piekla aj z druhej strany. Následne ju vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8 až 10 minút. Dobre upečené-kačacie prsia majú mať vo vnútri jemne ružovkastú farbu. Zajtra si pripravíme hamburger.