Domáci hamburger

Domáci hamburger

Medzi najobľúbenejšie jedlá mladých ľudí patrí hamburger. Väčšinou ho kupujeme vo fast foodoch, ale doma si ho môžeme pripraviť podľa svojej chuti. Vieru Horákovú zaujímalo, ako ho pripravuje 22 ročný študent, Michal Vaňo.

Domáci hamburger Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu domáceho hamburgeru potrebujeme mleté hovädzie mäso, hamburgerové žemle, maslo, soľ, čierne korenie, listový šalát, rajčiny, červenú cibuľu a plátky syra.
V malej miske zmiešame horčicu a kečup a túto zmes vložíme do chladničky.  V druhej miske zmiešame korenie podľa chuti.

Mleté mäso rozdelíme na malé guľky, ktoré ochutíme pripravenou zmesou.
Na rozohriatu panvicu dáme maslo, alebo olej, vložíme pripravené guľky a roztlačíme ich na čo najtenšie mäso. Keď je z oboch strán upečené, položíme naň syr a prikryjeme, aby sa syr roztopil.

Mäso vyberieme a vo výpeku opečieme žemle. Podľa chuti  na ne vkladáme všetky ingrediencie a servírujeme  s omáčkou, ktorú sme si pripravili.

Zajtra si uvaríme mrkvové fašírky s vločkami.

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame