Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

Tento týždeň držia varešku v ruke dvaja milovníci dobrého jedla. Od pondelka sme varili s 22 ročným študentom Michalom Vaňom a od dnešného dňa  preberá štafetu Lucia  Šimoňáková, ktorá rada pripravuje zdravé jedlá. Viera Horáková tekvicové rizoto Lucie Šimoňákovej ochutnala.

Tekvicové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu tekvicového rizota budeme potrebovať:

  • 1 stredne veľkú tekvicu
  • cibuľu
  • ryžu
  • mrkvu
  • cukinu
  • parmezán
  • smotanu na varenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • kari

Najprv si uvaríme ryžu a necháme ju vychladnúť. V rúre ktorú rozohrejeme na 220 stupňov, približne 45 minút grilujeme tekvicu, cibuľu, mrkvu, cukinu. Všetko sme nakrájali na menšie kúsky a pokvapkali olejom. Tekvicu po upečení rozmixujeme, pridáme k ryži spolu s parmezánom a všetko spolu zamiešame. Pri servírovaní pridávame ako ozdobu zvyšnú grilovanú zeleninu. Zajtra si pripravíme pečené cuketovo mrkvové placky so syrom.

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame