Tento týždeň nám to v kulináriu rozvoniava klobáskami. Na podujatí Dolnozemská klobásiáda sa Michal Herceg stretol aj so Štefanom Červenákom, ktorý pochádza z komunity bulharských Slovákov. Ten má najradšej čerstvé klobásy, ktoré sa hneď upečú a hneď nám k nim odporučí aj vhodné nápoje.
Údenie a uskladnenie klobás
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Takto si teda na klobásach pochutnávajú naši Slováci z Maďarska, Rumunska, Bulharska či Srbska. Ak vás niečo z ich rozprávania inšpirovalo, stačí sa prísť pozrieť na niektorú ich Dolnozemskú klobásiádu. Na budúci týždeň Vám pripravujeme ďalšie Kulinárium a bude to veľký cibuľový špeciál. Aj vy ste si všimli, že väčšina slovenských jedál sa začína "cibuľovým základom"? Všetko o cibuli - na budúci týždeň od pondelka do piatka.