Milan Elčík vyučuje na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera. Jeho doménou je baristika, teda, zjednodušene povedané, všetko, čo sa týka prípravy kávových nápojov. S Michalom Hercegom si kávu na začiatku rozdelili na dve veľké skupiny, komoditnú a výberovú.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Včera sme si s baristom Milanom Elčíkom vybrali kvalitnú kávu. Na jej prípravu nám poslúži plnoautomatický alebo pákový stroj. K tomu druhému si však treba zaobstarať aj mlynček. Michala Herceg zaujímali potrebné parametre strojov.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Kapučíno máme radi pre jeho chuť, ale páči sa nám aj ako vyzerá. Michalovi Hercegovi o príprave tohto nápoja porozprával barista a pedagóg z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch Milan Elčík.
Streda
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Aké sú alternatívne spôsoby prípravy kávy?
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch vychádzajú baristi, ale aj barmani. Spomíname to preto, lebo dnes budeme hovoriť o využití kávy v nealkoholických alebo aj alkoholických drinkoch.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.