Bylinky v kuchyni

Bylinky v kuchyni

Poznáme veľa byliniek, bez ktorých by sme nepripravili naše obľúbené špeciality. Tak napríklad z  mäty si vieme urobiť mätovú omáčku, uvariť mätový čaj, v lete zasa mnohí obľubujú  limonády s mätou a uhorkou. Každý má inú obľúbenú bylinku v kuchyni. Mnohé gazdinky sa  počas sezóny nezaobídu napríklad aj bez kôpru pri príprave dobrej kôprovej omáčky. Takto by sme mohli pokračovať ďalej. O bylinkách v kuchyni sa bude tento týždeň rozprávať Beáta  Repíková so šéfkuchárom reštaurácie v centre Viedne s Michalom Šafárikom. Najskôr o tom, aké bylinky v našej kuchyni najčastejšie používame.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bylinky používame v kuchyni od nepamäti. Dochucujeme nimi jedlá aj nápoje, ale  používame ich aj pri servírovaní, lebo ako sa hovorí, jeme aj očami. Každá bylinka nám dodá   inú chuť, vôňu. Ale aj  farbu. O tom ako bylinky používame v studenej kuchyni sa Beáta   rozpráva so šéfkuchárom reštaurácie v centre Viedne Michalom Šafárikom. Rozhovoril sa najskôr o tom, ako pripravuje svoj obľúbený Marocký šalát pre hostí v reštaurácii.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ktoré bylinkové šaláty považuje za univerzálne? A vieme si ich hravo kedykoľvek aj my  pripraviť?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes v modernej gastronómii posudzujeme nielen to, ako nám chutí, ale aj ako nám jedlo naservírovali. Pri zdobení majú svoju dôležitú úlohu aj bylinky. Nimi jedlá nielen ochucujeme, ale aj zdobíme. Aké bylinky pri zdobení používame? Beáta Repíková sa o tom porozprávala so šéfkuchárom Michalom Šafárikom. Najskôr sa venujú tomu, ako uchovávať čerstvé bylinky.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bylinkové limonády nás dokážu osviežiť. Najmä v letných dňoch si  mnohí z nás nevedia  predstaviť posedenie s priateľmi na terase vonku bez osviežujúceho nápoja. Beáta  Repíková sa o tom, ako si ho doma pripravíme rozpráva so šéfkuchárom z Viedne Michalom Šafárikom. Najskôr sa rozhovorili na tému, ako v lete pestovať čerstvé bylinky doma.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame