V pôstnom období dobre padne niečo, čo môžeme použiť namiesto mäsa a dokonca sa k nemu aj chuťovo priblížime, len to bude oveľa zdravšie. Kristína Chaparro a Monika Rezníčková sú zo Slovenskej vegánskej spoločnosti a oboznámia nás s niekoľkými potravinami. Začíname s tofu, ktoré vzniklo vo Východnej Ázii už pred 2 000 rokmi.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Dnes nám Kristína Chaparro a Monika Rezníčková zo Slovenskej vegánskej spoločnosti bližšie predstavia sójové mäso. Michala Hercega najprv zaujímalo, čo pri jeho príprave nepokaziť.
Zdravé potraviny namiesto mäsa II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň sme už ochutnali tofu, sójové mäso a dnes to bude tempeh. S Kristínou Chaparro a s Monikou Rezníčkovou zo Slovenskej vegánskej spoločnosti sa o ňom rozpráva Michal Herceg.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Dnes sa pozrieme na zdravú potravinu seitan.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Strukoviny v kuchyni používame takmer všetci, ale Kristína Chaparro a Monika Rezníčková zo Slovenskej vegánskej spoločnosti Michalovi Hercegovi povedali, že by fazule, šošovice, hrachu alebo povedzme cíceru v našich jedlách mohlo byť aj viac.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.