Všetko o smoothie

Všetko o smoothie

Smoothie je v ostatnom období stále populárnejšie, dokážeme si ho veľmi rýchlo a jednoducho pripraviť. Je to nápoj, ktorý vznikne rozmixovaním rôznych potravín. Môžeme použiť ovocie, zeleninu, orechy, vločky, jogurt, či mlieko alebo aj iné potraviny. Tento týždeň sa pozrieme na smoothie z rôznych uhlov pohľadu a dáme vám aj tipy, čo s čím kombinovať. Mária Babinská oslovila výživového poradcu a športového vedca docenta Milana Sedliaka z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Smoothie je lákadlom pre mnohých, najmä na jar a v lete je to obľúbený nápoj. Obsahuje vitamíny, ale aj minerály. Môžeme si posilniť imunitu, dodá nám to energiu, ale má aj pozitívny vplyv na trávenie. Existujú rôzne recepty ako si ho pripraviť. Práve pre ľudí, ktorí chcú žiť zdravo je zeleninové smoothie najpopulárnejšie. Mária Babinská oslovila výživového poradcu a športového vedca docenta Milana Sedliaka z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme v Kulináriu o smoothie. Je to výborný nápoj a jednoducho si ho dokážeme pripraviť. Stačí rozmixovať rôzne druhy potravín, zeleniny, či ovocia. Už sme sa venovali zeleninovému smoothie, tentoraz si posvietime na ovocné. Mária Babinská sa zhovárala s výživovým poradcom a športovým vedcom docentom Milanom Sedliakom z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestrofarebné ovocné, či zeleninové šťavy sú trendom už niekoľko rokov. Sú lákavé, pretože si ich prichystáme veľmi rýchlo, majú skvelú chuť a pritom dostaneme do tela potraviny, ktoré by sme možno zjedli len s veľkým sebazaprením. Popularita smoothie stúpa nielen u športovcov, ale aj u ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať. Mária Babinská sa opäť dozvedela zaujímavé informácie od výživového poradcu a športového vedca, docenta Milana Sedliaka z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského. Tentoraz sa zamerali na proteínové smoothie.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ovocné, zeleninové, či proteínové. Smoothie je dobrým oživením nášho jedálnička. Mnohí podľahli čaru a najmä chuti mixovaných nápojov. Najmä vyznávači zdravého životného štýlu ich uprednostňujú. Je to pre naše telo vitamínová bomba.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame