Mäso je súčasťou výživy, dôležitou zložkou našej potravy. Obsahuje nevyhnutné aminokyseliny, tuky, minerálne soli, vitamíny či stopové prvky. Aj keď v posledných rokoch narastá záujem o vegánsku stravu, paradoxne sa zvyšuje záujem aj o hydinové mäso.
A práve o ňom sa budeme po celý tento týždeň zhovárať so šéfkuchárom a tovaroznalcom Vladimírom Morochovičom. Na stretnutie s Vierou Horákovou prišiel s Bibliou šéfkuchára. Má sa čo učiť aj človek, ktorý drží varešku v ruke viac ako 30 rokov?
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Poctivý domáci vývar obsahuje veľké množstvo telu prospešných živín a môžeme ho považovať za liek. Jeho silu poznali už naše babičky, ktoré na jeho liečivé účinky nedali dopustiť a je celkom jedno, či ho konzumujeme v lete či v zime. Z ktorého mäsa je najchutnejší?
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Kuracie prsia majú vysoký obsah bielkovín, prispievajú k udržaniu a rastu svalovej hmoty, ako aj udržaniu zdravých kostí. Ocenia to najmä siloví športovci, kulturisti a všetci tí, ktorí usilujú o budovanie svalov.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Upiecť dokonalé kurča je umenie, ale keď si osvojíte niekoľko základných trikov, pôjde to jedna radosť. Ako dosiahnete chrumkavú kôrku a fantasticky šťavnaté mäso? Čo na to potrebujete? A s akými koreniami si kurča „rozumie“?
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Po celý tento týždeň vám šéfkuchár s 30 ročnou praxou, Vladimír Morochovič ponúkal recepty na prípravu jedál z hydiny. Lahodný bol silný domáci vývar, kuracie prsia i pečené kuriatko. Dnes si ho však naplníme. Vieru Horákovú zaujímalo, či pri príprave hrá svoju úlohu aj samotná koža.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.