Čo by sme mali vedieť o mlieku?

Čo by sme mali vedieť o mlieku?

Spomeniete si na svoje prvé jedlo v živote a aj na jeho chuť? Jasné. Je to nezmyselná otázka, pretože nik z nás si nepamätá chuť mlieka, čo s poriadnym apetítom prehĺtal, možno už pár minút po narodení. Isté však je, že mlieko v rôznych podobách a zoskupeniach - je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Metamorfózy mlieka vám tento týždeň bude v Kulináriu ponúkať nutričná poradkyňa Janka Trebulová. V pomyselnej kuchyni jej bude asistovať Janka Bleyová.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koľko ľudí - toľko chutí, táto overená pravda sa vzťahuje aj na jednu z najdôležitejších súčastí pri príprave jedál v slovenskej kuchyni. Ak ste počúvali naše Kulinárium aj včera, viete, že na mysli mám mlieko. Mliečne metamorfózy budú teda aj dnes rozohrávať dve Janky: nutričná poradkyňa a spoluautorka knihy pre pacientov so zažívacími problémami Janka Trebulová a moja kolegyňa Janka Bleyová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mlieko je v potravinárskom priemysle základom nespočetného množstva výrobkov. Konzumujeme ho napríklad v podobe syrov, masla, kefírov, či nátierok. Nutričná poradkyňa  Janka Trebulová s mojou kolegyňou Jankou Bleyovou však svoju pozornosť zamerali dnes na mliečnu potravinu, ktorá ulahodí chuťovým kalíškom azda každému z nás.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno ste už aj vy zažili takúto situáciu: Po dlhšom pobyte na chalupe, alebo u príbuzných ste sa vrátili domov a hoci ste mali poriadnu chuť na pohár chladeného mlieka, zistili ste, že v komore nemáte ani kvapku. Riešenie práve takýchto a podobných situácií,  bude s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou, v dnešnom Kulináriu hľadať Janka Bleyová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame