Uvarme si strukoviny

Uvarme si strukoviny

V našom jedálničku majú svoje miesto určite aj strukoviny, pretože majú vysoký obsah vlákniny, aj vyšší obsah bielkovín. A keďže nám z jedálnička postupne ubúdajú, tento týždeň si pripomenieme ich benefity. O svoje skúsenosti s prípravou strukovín sa s Marcelou Jedinákovou podelila lektorka a odborníčka na výživu Zdenka Solík.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň pripravujeme strukoviny, a aby sme to mali s prípravou jedál jednoduchšie, povieme si, ako môžeme uchovať uvarené strukoviny v chladničke dlhšiu dobu. Recept na takzvanú francúzsku sterilizáciu povedala Marcele Jedinákovej lektorka a odborníčka na výživu Zdenka Solík.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sú témou Kulinária strukoviny. Dnes si pripravíme recept z cícera a dozvieme sa, prečo je pred samotným varením dôležité strukoviny namáčať a zároveň preplachovať. Marcela Jedináková sa o tom rozprávala s lektorkou a odborníčkou na výživu Zdenkou Solík.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aby sme mali zo strukovín čo najväčší výživový benefit, mali by sme ich na tanieri správne kombinovať s ďalšími potravinami. Ideálna kombinácia je napríklad ryža s cícerom alebo pohánka s fazuľou. Prečo je to tak, sa Marcela Jedináková opýtala lektorky a odborníčky na výživu Zdenky Solík.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bielkoviny sú dôležité pre naše telo a ich vyšší obsah nájdeme práve v strukovinách, o ktorých sa rozprávame tento týždeň. Ktoré sú menej známe strukoviny, sa Marcela Jedináková opýtala lektorky a odborníčky na výživu Zdenky Solík.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame