Jedlá zo surovín, ktorým sme predĺžili trvanlivosť mrazením a konzervovaním

Jedlá zo surovín, ktorým sme predĺžili trvanlivosť mrazením a konzervovaním

Nedávno sme v našom kulináriu varili, ako sa hovorí zo zvyškov. Po celý tento týždeň budeme variť so surovín, ktorým sme sa snažili predĺžiť trvanlivosť. Inými slovami sme ich mrazili, alebo správne chladili. Ako by sme mali nakupovať, aby sme nič nemuseli vyhodiť? Pýtala sa Viera Horáková  šéfkuchára Vladimíra Morochoviča, ktorý pridal prvý radu. Už o niekoľko dní zmení svoje pôsobisko. Milovníci športu sa s ním môžu stretnúť v Paríži, kde bude pripravovať chutné jedlá pre členov slovenského olympijského výboru.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaiste sa to stalo aj vám. Nakúpili ste viacej, ako ste mali, nestihli ste všetko spotrebovať a tak ste dali niektoré potraviny do mrazničky. Mraziť môžeme všeličo, ale viete, ako mraziť správne? Opýtala sa Viera Horáková šéfkuchára Vladimíra Morochoviča.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno aj vy kupujete zeleninu vo väčšom množstve. Ak máte záhradku a urodí sa vám viacej cibule či cesnaku, ktorý nemáte kde uskladniť, máme pre vás tip.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak ste navarili viacej, ako dokážete zjesť, je tu možnosť, ako  jedlo uchovať. Viacerí z nás ho zamrazia, ale ako nezahltiť mrazničku rozličnými nádobami, ktoré nás oberajú o priestor?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý tento týždeň sme pripravovali jedlá, z mrazených surovín, dali sme vám pár nápadov, ako si pred pripraviť zeleninu tak, aby ste ušetrili čas strávený v kuchyni. No a dnes sa dozviete, kedy využiť obaľovaciu fóliu, alobal, či mikroténové vrecko.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame