Huby na tanieri

Huby na tanieri

Zbieranie húb sa stáva rodinnou tradíciou. Takmer v každej rodine je niekto, kto huby rád zbiera a následne ich aj suší, mrazí, alebo zavára. Huby sú jednoducho prírodným bohatstvom, ktoré využívame na prípravu lahodných pokrmov, či už sú to polievky, omáčky, či rizotá. Lucia Šimoňáková huby rada zbiera a pozná mnoho lokalít, kde sa im darí. Vieru Horákovú zaujímalo, čo jej nesmie chýbať, keď ide do lesa.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý tento týždeň hovoríme o hubách. Aj keď ste sa už nejakým tým úlovkom potešili, hlavná hubárska sezóna ešte len príde a vy si z príjemnej prechádzky lesom môžete odniesť poriadnu výslužku. Čo by ste mali urobiť ako prvé, keď sa domov vrátite s košíkom plných húb, opýtala sa Viera Horáková Lucie Šimoňákovej.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koľko ľudí, toľko chutí. Niekto huby suší, iní radšej zavarí. Záleží od toho, ako ich chcete pripravovať. Vieru Horákovú zaujímalo, aký spôsob uprednostňuje hubárka Lucia Šimoňáková.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je mnoho jedál, ktoré môžete pripraviť z húb. Či už je to klasická kapustnica, rizoto, tatarský biftek, alebo rôzne omáčky. Vieru Horákovú zaujímalo, ako ich pripravuje hubárka Lucia Šimoňáková.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom kulináriu sme už spomínali, ako uchovať huby, ktoré sme nazbierali. Hovorili sme, ako ich mraziť, ako sušiť, dokonca sme si spolu pripravili aj hubové korenie. Ktoré huby sú vhodné na zaváranie, opýtala sa Viera Horáková hubárky Lucie Šimoňákovej.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame