Ako spracovať slivky?

Ako spracovať slivky?

Tohto roku bola nadpriemerná úroda sliviek. Ako ich spracovať? V Bošáci v tom majú jasno. Popri tradičných spôsoboch, o ktorých budeme tiež v našom kulináriu hovoriť, si tu pripravujú aj jednu nezvyčajnú špecialitu. Michalovi Hercegovi o nej porozprávala Tatiana Helíková.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si pripomenieme, ako sa varil, ale ešte aj stále varí slivkový lekvár. Michalovi Hercegovi to priblížila lýdia Zámečníková z Bošáce.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jedným zo spôsobov spracovania ovocia je aj jeho sušenie. Tento týždeň hovoríme o slivkách, pretože sa ich urodilo naozaj dosť. Marián Maruška z Bošáce má tradičnú sušiareň, ktorá zaujala aj Michala Hercega.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A my s Michalom Hercegom pokračujeme v našom slivkovom kulináriu. Marián Maruška z Bošáce nám včera povedal viac o ich tradičnom sušení.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slivkové kulinárium dnes Michal Herceg uzavrie s Tatianou Helíkovou z Bošáce.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame