Čerstvej zeleniny na tanieri nie je nikdy dostatok, preto je vhodné každý tanier obohatiť niečím zeleným. Jenou z možností ako doplniť do tela čerstvé enzýmy je klíčkovanie. Je to spôsob, ako sa jednoducho, bez skúseností, námahy a špeciálneho náradia v domácich podmienkach, dopracovať k živej a čistej strave kedykoľvek počas roka. Aj preto sa Marcela Jedináková opýtala odborníčky a autorky kníh o klíčkovaní, Viery Múdrej, prečo by sme mali klíčkovanie zaradiť do prípravy jedál v našej kuchyni.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Naklíčené semienka rôznych rastlín prinášajú do kuchyne okrem čerstvosti aj estetické spestrenie kuchynskej linky, či parapetu. Ale ostaňme pri príprave jedál a povedzme si, čo môžeme klíčiť. Aké semienka sú na klíčenie vhodné, či aj tie obyčajné na sadenie, alebo nejaké špeciálne a prečo?
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň v Kulináriu klíčkujeme, klíčky skrášlia naše taniere a zároveň obohatia naše telá o potrebné vitamíny, minerály a enzýmy, ktoré nám častokrát chýbajú. Chceli by ste začať klíčkovať a neviete, aké nádoby na klíčkovanie sú vhodné? Vieme si pomôcť aj s tým, čo máme doma?
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Podarilo sa vám už naklíčiť doma nejaké semienka? Pre lepšiu chuť je ideálne klíčiť ich v tme, ale čo s nimi ďalej potom, keď ich nestihneme všetky skonzumovať? Ako dlho klíčky vydržia a ako ich správne skladovať?
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tento týždeň v Kulináriu klíčkujeme a ak sme vás inšpirovali skúsiť to, je dobré vedieť, kedy ktoré klíčky pri príprave jedál použiť.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.