Tento týždeň sa budeme venovať zemiakom. Michal Herceg zašiel do Budmeríc, kde každoročne organizujú gastronomicko-spoločenské podujatie s názvom Krumplové šeličo. Zároveň vydali receptár plný chutných zemiakových jedál. Od dnes až do piatka budeme počúvať Budmeričanky Alenu Kadlečíkovú a Máriu Rybeckú. A prečo im tak ležia na srdci práve zemiaky?
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Alena Kadlečíková a Mária Rybecká z Budmeríc majú s prípravou zemiakov bohatú prax. Michal Herceg sa ich najprv opýtal, ako zemiaky, po budmericky krumple, treba správne variť.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Bez zemiakov by to v kuchyni išlo len ťažko. Budmeričanky Alena Kadlečíková a Mária Rybecká Michalovi Hercegovi povedali, že s "krumplami" sa to dá aj nasladko.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Zemiaky používame pri varení bežne, ale vždy nás môže prekvapiť rozmanitosť jedál, ktoré sa z nich pripravujú. Dnes sa Michal Herceg s Budmeričankami Alenou Kadlečíkovou a Máriou Rybeckou zameral na slané zemiakové pochúťky.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V Budmericiach mali nedávno tradičné Krumplové šeličo. Prečo sa svojho času zamerali práve na zemiaky? O tom sa Michal Herceg porozprával s Alenou Kadlečíkovou a Máriou Rybeckou.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.