Medzi chovateľmi - Peter Motus – chovateľ jedovatých hadov z Jablonice

Medzi chovateľmi - Peter Motus – chovateľ jedovatých hadov z Jablonice

Väčšina z nás chová doma psy, mačky alebo aspoň akváriové ryby. Ale čo tak mať doma jedovatého hada? To už je trochu vážnejšia disciplína, najmä keď treba myslieť aj na to – že môžeme ohroziť nielen seba, ale aj iných. Chov jedovatých hadov teda patrí najmä do rúk skúsenejším chovateľom. Jedným z takých je aj Peter Motus z Jablonice. Ako povedal Martinovi Jurčovi, najprv bol len obyčajným chovateľom teráriových zvierat.

Medzi chovateľmi - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa rozprávame s chovateľom jedovatých hadov Petrom Motusom z Jablonice. Má dlhoročné skúsenosti, veď začínal pred 35 rokmi. Najprv ako nadšený chovateľ plazov v teráriách. Napokon sa rozhodol pre jedovaté hady. Okrem kúska exotiky doma a radosti z chovu sa naučil aj ako odoberať jed. Martinovi Jurčovi predstavil Peter Motus aj gilotínu. Je to malý stolík, na ktorom je kolmo doska z plexiskla a trojuholníkovým zárezom.

Medzi chovateľmi - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoril chovateľ jedovatých hadov – Peter Motus z Jablonice. Ako aj on odporučil začínajúcim chovateľom, je východnejšie začať klasickým teráriom a menšími druhmi plazov. Jeden z klubov priateľov herpetofauny sa nachádza aj v Trnave.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame