Medzi chovateľmi - Exotické bažantovité vtáky

Medzi chovateľmi - Exotické bažantovité vtáky

Úškáň hnedý, okáč činkvis, bažant diamantový či zlatý alebo himalájsky. Sú to nádherne sfarbené vtáky, ktoré upútajú už na prvý pohľad.  Ak sú v toku, tak vedia byť aj agresívne. Čo konzumujú? Ako ich treba chovať? V čom sú výnimočné? Nielen tieto otázky položila Mária Babinská Petrovi Seleštianskemu, ktorý je chovateľom v bratislavskej Zoologickej záhrade. Chovu bažantovitých vtákov sa venuje 13 rokov, takže má bohaté skúsenosti a vie i týchto zvieratách veľmi veľa.

Medzi chovateľmi - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sú v centre našej pozornosti bažantovité vtáky, my síce hovoríme o tých, ktoré majú v bratislavskej ZOO, ale mnohé z nich ľudia chovajú aj doma. Sú to veľmi zaujímavé živočíchy, jednotlivé druhy majú svoj spôsob života. Niektoré žijú v skupinách, iné tvoria monogamné páry. Chovateľ Peter Seleštiansky má pre nás ďalšie zaujímavosti. Zhovárala sa s ním Mária Babinská.

Medzi chovateľmi - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Človek by ani neveril aký zaujímavý je život bažantov, v bratislavskej ZOO sú viaceré druhy, určite stojí za to si ich pozrieť a vychutnať si ten pohľad na ich krásne sfarbené perie.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame