Medzi chovateľmi - Monika Kováčová chová mačky ragdoll

Medzi chovateľmi - Monika Kováčová chová mačky ragdoll

Uchvátia vás nielen krásnou srsťou, neobyčajnou farbou a žiarivo modrými očami. To je len jedna z charakteristík mačky druhu ragdoll. Meno dostali tieto mačky podľa toho, že akonáhle ju uchopíte do náručia, uvoľní sa ako handrová bábika. Vyšľachtili ju v 60. rokoch v Kalifornii a postupne sa dostala až k nám a stala sa veľmi obľúbenou. Nadšenou chovateľkou ragdollov je aj Monika Kováčová z Bratislavy. Martinovi Jurčovi povedala o svojom chove mačiek druhu ragdoll.

Medzi chovateľmi - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o mačkách plemena ragdoll. Sú pokojné, príjemné, ale dokážu byť aj veľmi výmyselné. Tak ich charakterizuje chovateľka Monika Kováčová, ktorá má aj svoju chovnú stanicu mačiek radgoll. Je zároveň aj odborníčkou na iné plemená mačiek. Radgolly jej vyhovujú najmä pre to, že ju nabíjajú energiou, dokáže sa celé hodiny pozerať na malé hrajúce sa mačiatka. Ak by ste chceli vyskúšať takýto typ relaxu, je to priam ideálne v stresovom období. Martin Jurčo sa Moniky Kováčovej pýtal aj na typické vlastnosti týchto mačiek.

Medzi chovateľmi - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takže  Mačkofest bude 30. septembra počas celého dňa v nákupnom centre v bratislavskom Lamači, kde sa priamo môžete stretnúť s chovateľmi, ale vypočuť si aj zaujímavé prednášky. Vstup na podujatie je voľný.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame