Medzi chovateľmi - Niekoľko zaujímavostí z chovu sliepok

Medzi chovateľmi - Niekoľko zaujímavostí z chovu sliepok

V dnešnej rubrike bude síce reč o hydine, no chovatelia, ktorých vám teraz predstavíme ich majú viac pre krásu ako úžitok. Ľubica Njagojević a jej syn Jakub majú svoje pomyselné hospodárstvo doma v Bernolákove. Chovajú okrasnú i úžitkovú hydinu. Slepačiu polievku však u nich nehľadajte. Jediný úžitok zo sliepok sú pre nich vajíčka. Presvedčil sa o tom Martin Jurčo pri ich návšteve na dvore v Bernolákove. Hovoria Ľubica Njagojević a jej syn Jakub.

Medzi chovateľmi - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes sa rozprávame o chove hydiny – no nielen pre úžitok, ale aj okrasu. Chov je nenáročný, stačí vhodná ohradu, malý prístrešok a pár minút počas dňa, aby sme hydinu vypustili pobehať si na väčšej ploche. Vedia o tom i naši milí chovatelia, ktorých navštívil Martin Jurčo. Teraz sa budú rozprávať o úžitkovej hydine. Hovorí Ľubica Njagojević a jej syn Jakub.

Medzi chovateľmi - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Boli sme na návšteve v Bernolákove. Predstavili sme vám  Ľubicu Njagojević a jej syna Jakuba, ktorí chovajú okrasnú i úžitkovú hydinu. Možno aj vás príbeh inšpiroval v tom, že nielen okrasný trávnik robí atmosféru na dedine – ale aj zopár kusov hydiny, mačka alebo malý psík.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame