Vo Vajnoroch

Vo Vajnoroch

Ak hovoríme o chovateľoch – pokiaľ ide o Bratislavu, darí sa najmä tým, čo majú doma mačku či psa. No jedna z bratislavských častí žije tak trochu iným životom. Hovoríme o Vajnoroch. Tamojšia organizácia Slovenského zväzu chovateľov má tento rok len 40 rokov, no stále sa darí udržiavať typický kolorit dediny – s kotkodákaním sliepok či gáganím husí. Martinovi Jurčovi to potvrdil aj Marián Chrenko – ktorý vedie tamojších chovateľov a sám sa má čím pochváliť.

Medzi chovateľmi - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sme na návšteve vo Vajnoroch sa rozprávame sa s tamojším predsedom odbočky Slovenského zväzu chovateľov Mariánom Chrenkom. Chová králiky, husi, kačice, rôzne druhy sliepok – a to sme zďaleka nespomenuli všetko. S Martin Jurčo sa pri tamojšej návšteve v jeho hospodárstve pristavil pri veľkom množstve rôznych ocenení.

Medzi chovateľmi - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marián Chrenko z Vajnor teda pripomenul aj, že ak sme na dedine – veľký dvor nemusí znamenať len veľký a prázdny trávnik. Našu záhradu môžeme spestriť napríklad aj malou voliérou so sliepkami, ktoré nám prinesú nielen radosť ale aj úžitok.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame