Kde začať v chove plazov?

Kde začať v chove plazov?

Podľa učebnice prírodopisu sú plazy prispôsobené životu na suchej zemi, a druhotne môžu prejsť do vodného prostredia. Okrem hadov majú všetky plazy končatiny, pomocou ktorých sa pohybujú. V poslednom období sa aj chov plazov stal príjemným koníčkom pre chovateľov v bytoch i domoch.

Odborník na ich chov pripomína, že treba si veľmi dobre rozmyslieť, čo budeme chovať a koľko do takéhoto chovu chceme investovať. Milan Kánya zo Združenia priateľov herpetofauny povedal Martinovi Jurčovi aj o tom, ako on v Trnave začínal.

Kde začať v chove plazov? 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Milan Kánya zo Združenia priateľov herpetofauny hovorí aj o tom, ako začať chovať plazy. Ak sa pre tento druh koníčka rozhodneme, mali by sme si rozmyslieť čo budeme chovať a koľko máme na chov času. O mnohé plazy sa totiž treba intenzívne starať, a je to náročný koníček aj finančne, ak chceme začať. Milan Kánya nám doteraz radil, ktoré typy plazov sa najľahšie chovajú. Martinovi Jurčovi povedal aj o tom – akú radosť mu to prináša.

Kde začať v chove plazov? 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Združenie priateľov herpetofauny je však aktívne aj v propagácii ochrany plazov vo voľnej prírode. Sú zákonom chránené nielen preto, že ich je málo, ale najmä že likvidujú niektoré druhy škodcov.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame