Akvaristike sa môžete venovať aj v paneláku

Akvaristike sa môžete venovať aj v paneláku

Zaiste si aj vy spomínate, čo vám povedali v detstve, keď ste chceli chovať nejaké zviera. Najčastejšie vám odporučili akváriové ryby, škrečka, kanárika alebo psa či mačku. Chov rýb v akváriu je relatívne nenáročný, aj preto ho hravo zvládnu aj najmenšie deti. Samozrejme, ak im v tom pomôžu aj rodičia. Pozorovanie rýb v akváriu pôsobí upokojujúco – navyše, dnes je akvárium aj lákavý interiérový prvok. Potvrdil to Martinovi Jurčovi dlhoročný chovateľ akváriových rýb Igor Heriban. Preňho sa akvaristika stala aj profesionálnym záujmom.
Martinovi Jurčovi povedal Igor Heriban aj o tom, ako začínal.

Akvaristike sa môžete venovať aj v paneláku 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Igorom Heribanom sa rozprávame o akvaristike povedal nám o tom ako v Bratislave začínal. Spolu s otcom boli častými návštevníkmi akvaristických obchodov, ktorý vtedy zastrešoval účelový podnik Chovprodukt cez Slovenský zväz chovateľov. Chovatelia akváriových rýb dodávali vtedy ryby aj pre potrebu takýchto obchodov. Dnes sa dá v takomto obchode všetko kúpiť a tak si stačí vybrať veľkosť akvária, druh rýb a možno začať.
Martin Jurčo sa Igora Heribana opýtal napríklad aj na čistenie a starostlivosť o akvárium.

Akvaristike sa môžete venovať aj v paneláku 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Igor Heriban teda všetkým začínajúcim, ale aj pokročilým akvaristom navštevovať burzy akvaristiky a teraristiky, ktoré sú v každom krajskom meste pravidelne.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame