Ladislav Agárdi chová a trénuje kone, vychováva hráčov a organizuje turnaje

Ladislav Agárdi chová a trénuje kone, vychováva hráčov a organizuje turnaje

Počuli ste už o špeciálnych koňoch, ktoré slúžia na konské pólo? Do Hrubej Borše v okrese Senec vycestovala Mária Babinská. Je tam poľnohospodárska farma, kde na ornej pôde už od roku 1996  hospodári Ladislav Agárdi. Dlhé roky mal ošípané, hovädzí dobytok a neskôr presedlal na chov koní. Ako sa chovajú a trénujú tieto koníky?

Ladislav Agárdi I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ladislav Agárdi z Hrubej Borše sa 50 rokov venuje chovu koní. Má 20 nádherných pólo koní, ktoré sú stvorené pre rýchlu a elegantnú hru. Sú poddajné, dynamické, veľmi odolné a aj pekne vyzerajú. Hrivy majú ostrihané, aby sa nezamotali do palice a chvost sa zapletá a uväzuje. Mária Babinská pokračuje v rozhovore so zakladateľom konského póla na Slovensku Ladislavom Agárdim, ktorý je prezidentom klubu a je aktívnym hráčom. Najskôr sa rozprávali o strave a výžive koní.

Ladislav Agárdi II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zakladateľ a iniciátor konského póla na Slovensku Ladislav Agárdi vychováva hráčov, trénuje kone a organizuje turnaje. V roku 2012 bol ocenený aj vyznamenaním Strong Friend of Argentina Polo, v preklade silný priateľ argentínskeho póla. Medailu mu udelila Argentínska ambasáda za rozvoj póla na Slovensku.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame