Pod Vtáčnikom chovajú ovce a získavajú ocenenia

Pod Vtáčnikom chovajú ovce a získavajú ocenenia

Jana Kováčiková nás na Farme pod Vtáčnikom privítala v predajni výrobkov. Hoci je manažérkou farmy, nemá problém obslúžiť zákazníkov, vyrábať syry i postarať sa o zvieratá. V minulosti si totiž prešla každou pozíciou. To, že svoju prácu spolu s malým tímom ľudí robí naozaj dobre, dokazujú aj ocenenia, ktoré pravidelne získavajú na výstave v Nitre. Priamo na farme sa s ňou porozprával Igor Roško.

Pod Vtáčnikom chovajú ovce a získavajú ocenenia I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

470 oviec a niekoľko kráv nájdeme na Farme pod Vtáčnikom, ktorá sa nachádza medzi obcami Kamenec pod Vtáčnikom a Bystričany, no územne patrí k Bystričanom. O celý chod farmy sa stará Jana Kováčiková. Igor Roško sa jej pýtal aj na výrobky, ktoré z nadojeného mlieka vyrábajú.

Pod Vtáčnikom chovajú ovce a získavajú ocenenia II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Farma pod Vtáčnikom si zo súťaže z Nitry odniesla tri prvenstvá, v kategóriách ovčí zrejúci syr trojmesačný, kravský zrejúci syr trojmesačný a čerstvý ovčí syr. Získali aj tri druhé miesta, napríklad aj v kategórii 100 % ovčia bryndza. Okrem zrejúcich syrov a edukácie ľudí priniesla na hornú Nitru aj zaujímavé podujatie. Vlani sa tam po prvý raz konali Majstrovstvá Slovenska v strihaní oviec. Druhý ročník podujatia aj tento rok prilákal množstvo ľudí. Aj takýmto spôsobom sa zanietení chovatelia snažia ľuďom ukázať, že okrem potravín zo supermarketu si môžu vybrať aj domáce výrobky.

Autor: Igor Roško

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame