Obyčajná lúka neďaleko Molpíra pri Smoleniciach sa premení na neobyčajnú

Obyčajná lúka neďaleko Molpíra pri Smoleniciach sa premení na neobyčajnú

Za peknými obrázkami krajiny si dnes zájdeme do Smoleníc, kde sa už onedlho obyčajná lúka premení vďaka ochranárskym aktivitám a paseniu na lúku neobyčajnú. Ale najskôr sa Tatiana Šušková vydá s Andreou Janíčkovou z Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia okrem najväčšieho lákadla okolia Smoleníc, Smolenického zámku a jeho krásnej záhrady, k ďalšiemu obľúbenému turistickému cieľu, k hradisku Molmír, kde je možné nájsť zvyšky stavieb pravekého a neskôr aj slovanského hradiska.

Lúka neďaleko Molpíra pri Smoleniciach I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lúka v katastri obce Smoleníc sa už čoskoro dočká svojich pôvodných druhov fauny a flóry. Zaslúžia sa o to štvornohé kosačky, živé kozičky, ktoré vďaka aktivitám Bratislavského ochranárskeho združenia nájdeme dnes na mnohých miestach nášho regiónu, napríklad
Tatiana Šušková sa o jej biotope zhovárala s ochranárkou Andreou Janíčkovou.

Lúka neďaleko Molpíra pri Smoleniciach II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak na turistické chodníčky v okolí Smoleníc už čoskoro pribudne vzácna plocha pre pôvodné druhy rastlín a živočíchov. A vzácnu prírodnú rezerváciu nájdete neďaleko Smoleníc aj v doline Hlboče s jediným 9 metrov vysokým vodopádom v Malých Karpatoch, v ktorom tečie voda väčšinou len na jar.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame