Košecký hrad

Košecký hrad

Slovensko je krajinou, ktorá sa môže pochváliť bohatým historickým dedičstvom. Časť z neho je však už nenávratne preč. Kaštiele či zámky, kúrie aj hrady sa postupne rozpadli a ich múry splynuli so zemou. V súčasnosti tak ide o zaujímavé prírodné miesta. Dnes jedno z nich spoločne navštívime. Na Košecký hrad v Okrese Ilave sa Barbora Jurenová vybrala s členom Klubu slovenských turistov Samuelom Valuchom.

Košecký hrad I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medzi Malým a Veľkým Košeckým Podhradím neďaleko Ilavy sa kedysi nachádzal hrad. Strážil jednu z ciest z Považia do Ponitria. Dnes z neho zostali len rozpadnuté múry, keďže pred stáročiami ho po obliehaní zničili a jeho slávu sa už nepodarilo obnoviť. Výhľady z hradného kopca sú ale stále čarovné. Barbora Jurenová si ich vychutnala s členom Klubu slovenských turistov Samuelom Valuchom.

Košecký hrad II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Košecký hrad je dnes zaniknutou dominantou. Ruiny jeho múrov nedosahujú ani jeden meter a bežní návštevníci si ich môžu poľahky pomýliť so skalami. Toto miesto však určite stojí za návštevu. Veríme, že jarné počasie aj vás vyláka na krátku alebo možno aj dlhšiu prechádzku.

Autorka: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame