Stravovali ste sa v školskej jedálni?

Stravovali ste sa v školskej jedálni?

Už o niekoľko dní sa začne školský rok – a to znamená aj zmenu stravovania našich detí. V škôlkach a školách začne väčšina z nich navštevovať školskú stravovňu. Štatisticky je veľká časť našich jedální v zastaranom stave. Zriaďovatelia majú veľký problém najmä s pracovnými silami a s ekonomickou náročnosťou  prípravy jedla. Situáciu vyrieši azda aktuálna výzva z fondov EÚ na modernizáciu školských kuchýň. V dnešnej téma dňa sa vás preto pýtame - ako si vy spomínate na vaše školské jedálne? Poznali ste aj vaše panie kuchárky a čo ste mali najradšej? Pýtal sa aj Martin Jurčo.

Otázka - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o školských jedálňach a potrebe ich obnovy. Najnovšie by mala začať platiť výzva z fondov Európskej únie na modernizáciu školských kuchýň. Tak by mohli aj priamo zriaďovatelia zlacniť prevádzku jedální a šetriť aj sily, ktorých je v kuchyniach stále málo. V dnešnej téme dňa sa vás preto pýtame - ako si vy spomínate na vaše školské jedálne? Poznali ste aj vaše panie kuchárky a čo ste mali najradšej? O tom, čo dokáže nová technika v školskej kuchyni – a ako vie aj ušetriť peniaze, na to sa Martin Jurčo sa pýtal kuchára Petra Beneša.

Otázka - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o školských jedálňach a potrebe ich obnovy. Najnovšie by mala začať platiť výzva z fondov Európskej únie na modernizáciu školských kuchýň. Tak by mohli aj priamo zriaďovatelia zlacniť prevádzku jedální a šetriť aj sily, ktorých je v kuchyniach stále málo. V dnešnej téme dňa sa vás preto pýtame - ako si vy spomínate na vaše školské jedálne? Poznali ste aj vaše panie kuchárky a čo ste mali najradšej? O tom, čo dokáže nová technika v školskej kuchyni – a ako vie aj ušetriť peniaze, na to sa Martin Jurčo sa pýtal kuchára Petra Šislera.

Otázka - III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o školských jedálňach a potrebe ich obnovy. Najnovšie by mala začať platiť výzva z fondov Európskej únie na modernizáciu školských kuchýň. Tak by mohli aj priamo zriaďovatelia zlacniť prevádzku jedální a šetriť aj sily, ktorých je v kuchyniach stále málo.  Svitá na lepšie časy – pre zriaďovateľov škôl i vedúcich školských jedální – a najmä pre stravníkov. Martinovi Jurčovi o súčasnosti i plánoch povedala koordinátorka projektu Školská jedáleň 21. storočia Eva Feketová.

Otázka - IV. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O tom aké majú možnosti samosprávy, zriaďovatelia škôl i vedúci školských jedální, tomu bude venovaná aj konferencia o modernizácii školských kuchýň, ktorá sa pripravuje na jeseň v Trenčianskych Tepliciach. Nová výzva a nové projekty umožňujú požiadať o modernizáciu z európskych zdrojov. Na konferencii sa dozviete ako takýto projekt prefinancovať v čase, keď eštelen začína šetriť finančné prostriedky.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame