Koľko rodičia zaplatia za výbavu školáka? Aké pomôcky školáci potrebujú a ako nastaviť rozpočet tak, aby rodič mal na školské vý

Koľko rodičia zaplatia za výbavu školáka? Aké pomôcky školáci potrebujú a ako nastaviť rozpočet tak, aby rodič mal na školské vý

September prináša školákom nové začiatky a rodičom vyššie finančné výdavky.  Nákup školských pomôcok sa totiž oproti minulému roku predražil približne o 30 eur. Marcela Jedináková sa pýtala pani Alexandry, ktorá má syna tretiaka, ako sa pripravila na začiatok nového školského roka.

Otázka - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Školopovinná výbava pre školopovinné deti stojí približne 230 eur, okrem učebníc potrebujú do školy aj pomôcky na rôzne výchovy, napríklad výtvarnú, či telesnú. Čo presne, povedala Marcele Jedinákovej učiteľka 1. stupňa základnej školy Zuzana Mikušová.

Otázka - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomínate aj vy v týchto dňoch na vaše školské časy? Čo sa dnes už v škole nepoužíva a naopak, čo sme oproti dnešným deťom počas vyučovania pred desiatkami rokov nepoznali?- porozprávala Marcele Jedinákovej učiteľka 1. stupňa základnej školy na Hubeného ulici v bratislavskej Rači Zuzana Mikušová.

Otázka - III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnej rannej téme sme sa dozvedeli, že výbava pre školopovinné deti stojí približne 230 eur. Okrem učebníc potrebujú deti do školy aj iné pomôcky, napríklad na výtvarnú či telesnú výchovu. Čo myslíte, balia sa dnes ešte učebnice do papiera ako kedysi? Marcela Jedináková sa to opýtala učiteľky 1. stupňa na základnej škole Hubeného v bratislavskej Rači Zuzany Mikušovej.

Otázka - IV. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak ste sa ako rodičia na školské výdavky dopredu nepripravili, pripravte sa aspoň na nákupy. Pripravte si zoznam, porovnávajte ceny a na základe toho sa rozhodnite, čo, kde a kedy školákovi kúpite.

Autor: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame