Ako sa dostávate ku knihám, ktoré si chcete prečítať?

Ako sa dostávate ku knihám, ktoré si chcete prečítať?

Dnes sme zvedaví, ako sa dostávate ku knihám. Samozrejme, obchod s najnovšou literatúrou nájdeme na každom rohu, ale ak by sme mali knihy len kupovať, asi by to celkom nešlo. Jedným zo spôsobov, ako získať knihu za pomerne nízku sumu, môže byť aj návšteva antikvariátu. Michal Herceg sa najprv porozprával s milovníčkou starších kníh Evou Reiselovou, ktorá v rádiu Devín uvádza reláciu Rozhlasový antikvariát.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa rozprávame o knihách, najmä o tom, ako sa k nim dostávate. Michal Herceg sa inšpiroval u Evy Lavríkovej, pracovníčky mestskej knižnice v našom hlavnom meste. Najprv ho zaujímalo tradičné podujatie burza kníh.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slovensku nájdete už okolo 100 knižných búdok rozmiestnených na rôznych verejných priestranstvách. Knihy si odtiaľ môžete zobrať, alebo sa tam dajú vložiť, aby poslúžili iným čitateľom. Michalovi Hercegovi povedal koordinátor projektu Ďakujem sused Matej Bórik, že aj s odstupom času je myšlienka knižných búdok u nás stále živá.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa rozprávame o rôznych spôsoboch, ako sa dá dostať ku knihám. Jednou z možností, o ktorej Michalovi Hercegovi povedal koordinátor projektu Ďakujem sused Matej Borík, sú aj knižné búdky, ktorých je na Slovensku už okolo sto. Knihy si z nich môžeme brať, ale ich tam môžeme aj vkladať. Čo sa deje viac?

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko teda náčrt možností, ako sa dostať ku knihám. Niektorú z nich možno využijete aj vy.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame