Zaujímate sa o meteorológiu?

Zaujímate sa o meteorológiu?

Dnes predpoludním budeme naživo vysielať zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Aj preto sa vás pýtame, čo vás zaujíma na meteorológii a či sledujete predpovede počasia. Michal Herceg najprv navštívil Katolícku spojenú školu sv. Vincenta de Paul v Leviciach, kde majú čerstvú novinku, meteorologickú stanicu. Aké údaje zaznamenáva? Najprv hovoria Lucia, Julka a Filip.

Zaujímate sa o meteorológiu? I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa v Leviciach presvedčili, že o meteorológiu sa môžu zaujímať už aj školáci. V detskom veku počasie zaujalo aj Patrika Poláka z Malaciek, ktorý založil občianske združenie Amatérska meteorológia Slovenska. Michalovi Hercegovi povedal, čo si v združení kladú za cieľ.

Zaujímate sa o meteorológiu? II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaujíma vás meteorológia? Norbert Polčák, ktorého dobre poznáte napríklad z nášho meteoklubu, sa k nej dostal cez štúdium geografie a telesnej výchovy. Michal Herceg sa ho opýtal, čo pomáha meteorológom pri ich práci.

Zaujímate sa o meteorológiu? III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Našou dnešnou témou je počasie a v širšom zmysle meteorológia. Ako sme už počuli, nedávno si meteorologickú stanicu zabezpečili aj do Katolíckej spojenej školy sv. Vincenta de Paul v Leviciach. O tom, aké údaje zachytáva, hovoria žiačky Lucka a Julka.

Zaujímate sa o meteorológiu? IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame