Necháte si poradiť?

Necháte si poradiť?

V živote sa nám môže stať, že uviazneme v určitých stereotypoch, nášmu životnému štýlu sa prispôsobí aj myslenie a tak nevidíme možnosti, ktoré sa nám ponúkajú. Ale nevieme sa pohnúť ďalej. Čo robíte v takom prípade? Radíte sa s niekým? Máte niekoho, kto vám radí v zložitých situáciách alebo sa spoliehate len na seba? Je dobré sa s niekým radiť? V akých situáciách to považujete za dobrý nápad? Beáta Repíková sa na to pýtala najskôr mladých ľudí, ktorí pomáhajú rovesníkom - animátorom z mládežníckeho strediska na Trnávke, najskôr Tatiany Martiniakovej, potom Martina Rea.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme s Beátou Repíkovou o tom, ako je dôležité poradiť sa s niekým – najmä ak nepoznáme východisko zo situácie, do ktorej sme sa dostali, alebo ktorú nám životné okolnosti priniesli. Aj na futbalovom ihrisku sa zídu dobré rady. Futbalovým hráčom v klube Domino na Trnávke – v mestskej časti Bratislava Ružinov – radí aj predseda futbalového klubu Radovan Rumanovič, ktorého si mladí ľudia obľúbili a hovoria mu „Rusty“.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Každý má zdroje a silu na to, aby dokázal nájsť riešenie aj v zdanie neriešiteľnej situácii. Pomôže však, keď nám niekto poradí alebo nás sprevádza. Mnohí vyhľadávajú kouča, tak ako aj športovci vo futbalovom klube SDM Domino v Bratislavskej Trnávke. Beáta Repíková oslovila ich koučku Lenku Lančaričovú.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Každý z nás hľadá spôsoby, ako byť šťastný a prežívať radosť. Každý z nás má aj svoj spôsob nastavenia, ktorý mu umožňuje zažívať radosť, spokojnosť a úspech. Niekedy sa však stane, že sa nám nedarí, alebo preventívne hľadáme spôsob, ako zabrániť neúspechu. Vtedy nám môže pomôcť druhá osoba. Rodina, blízki, kamaráti, odborník v oblasti, ktorú riešime, psychológ. Dnes už je bežné, že mnohí z nás majú aj svojho kouča, ktorý ich sprevádza. S čím však musíme počítať, keď ho navštívime? Beáta Repíková oslovila psychológa Martina Milera.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame