Požiadali ste niekedy o pomoc advokáta?

Požiadali ste niekedy o pomoc advokáta?

Blíži sa Deň advokácie a keďže často vyhľadávame odbornú pomoc v rôznych oblastiach života, Marcela Jedináková zisťovala, či ste niekedy požiadali o pomoc advokáta.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyhľadať advokáta sa vyplatí najmä v trestných problémoch, ale osloviť ho môžeme aj v bežných životných situáciách. Kedy môže pomôcť a poradiť advokát, objasňuje Marcele Jedinákovej člen predsedníctva Slovenskej advokátskej komory Ján Kutan.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V kritických životných situáciách ľudia hľadajú akúkoľvek pomoc. V právnych otázkach však nie je jedno, či oslovíte advokáta alebo právnika. Marcele Jedinákovej to objasnila regionálna zástupkyňa bratislavského kraja Slovenskej advokátskej komory Kvetoslava Živčáková.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Blíži sa Deň advokácie a pri tejto príležitosti Slovenská advokátska komora pripravuje bezplatné právne poradenstvo. Je dôležité vedieť, že advokácia je licencované podnikanie, preto by sme si mali dobre zvážiť, do akých rúk svoj často celoživotný problém vložíme.

Prečo v takýchto prípadoch radšej osloviť advokáta a nie právnika, objasnila Marcele Jedinákovej regionálna zástupkyňa bratislavského kraja Slovenskej advokátskej komory Kvetoslava Živčáková.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deň advokácie bude 24. apríla, a ak potrebujete odbornú pomoc, pripravte si podklady na posúdenie. Advokáti budú bezplatne radiť až v 18 mestách po celom Slovensku.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame