K čomu vás inšpiruje jarná príroda?

K čomu vás inšpiruje jarná príroda?

Príroda nám ponúka úžasný priestor na vnímanie. Je fascinujúce sledovať, ako nás ovplyvňuje. Hľadáme v nej pokoj a harmóniu. Vidíme to aj v trende, kedy sa mnohí sťahujú na samotu do lesov, kde nachádzajú svoj vnútorný pokoj a sústredenosť. Beáta Repíkovej to povedal slovenský hudobník, spisovateľ, znalec prírodnej pôvodnej duchovnej kultúry, Miroslav Švický umeleckým menom Žiarislav, ktorí sa kvôli prírode presťahoval z mesta doslova do lesa, kde vyrába tradičné hudobné nástroje z dreva, a tvorí, píše knihy o prírode, básne a piesne.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K čomu nás inšpiruje príroda teraz, na jar, keď sa prebúdza? To je téma, ktorej sa dnes venujeme. O tom ako sa menia stromy počas roka povedala Beáte Repíkovej, Zuna Vesan Kozánková z Bratislavy, ktorú stromy inšpirovali natoľko, že o nich napísala knihu. Kedy jej napadlo, že o múdrosti stromu napíše knihu?

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

"Príroda je plátno na ktoré nanášam farby.“ Hovorí výtvarník z Bratislavskej Dúbravky Jaroslav Beliš. Príroda ho inšpirovala k Land Art umeniu. Tvorí teda v prírode a z prírodných zdrojov. Podmienkou však je aby našiel zaujímavé prírodné objekty a potom to čo vytvorí aj odfotografuje, aby zachytil prchavé (zemité) umenie na ďalšie roky. Beáta Repíková sa s výtvarníkom Jaroslavom Belišom porozprávala aj o jeho prírodnom diele pod názvom „fľaše“ stále totiž platí že ich v lese nachádzame.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom živote sa striedajú 4 ročné obdobia. Každé má svoje čaro. Jar je však výnimočná. Prebúdza sa nový život. Aj nám prináša nové začiatky lebo jar je obdobím nových možností. Príroda nám ponúka úžasný priestor a niektorí sa preto sťahujú na samotu do lesov. Beáte Repíkovej to povedal slovenský hudobník, spisovateľ Miroslav Švický umeleckým menom Žiarislav, ktorí sa kvôli prírode presťahoval z mesta doslova do lesa, kde píše knihy o prírode, básne a piesne.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame