Chceli by ste pracovať z pláže alebo z iného obľúbeného miesta?

Chceli by ste pracovať z pláže alebo z iného obľúbeného miesta?

Leto je v plnom prúde a byť niekde pri mori je počas leta viac ako osviežujúce. Mnohí dokonca uvažujú o tom, aké by to bolo príjemné zostať pri mori aj celé leto a zároveň pracovať. Ako zistila Marcela Jedináková, viacerým by sa to páčilo.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Digitálni nomádi patria k najspokojnejším ľuďom, vyplýva to z prieskumu, ktorý robili v USA, povedal Marcele Jedinákovej riaditeľ jednej z komerčných poisťovní Tomáš Kalivoda.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno aj vy patríte medzi ľudí, ktorí uvažujú využiť možnosť pracovať mimo pracoviska, teda z miesta, ktoré sa Vám páči, niekde pri mori, alebo možno chcete viac cestovať a popri tom aj pracovať. Ak neviete, ako na to, Marcela Jedináková sa digitálnej nomádky Oli Džupinkovej opýtala na návod ako začať.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na svete žije v režime digitálneho nomádstva neuveriteľných 40 miliónov ľudí. Bývanie s výhľadom pri mori, kvalitné trávenie voľného času a životná zmena – to sú dôvody pre ktoré aj Slováci túžia po živote digitálneho nomáda. A čoraz viac si ich tento sen mení na realitu. Marcela Jedináková sa o životnom štýle digitálneho nomáda rozprávala s Oli Džupinkovou, ktorá si najskôr vzala v práci sabatikal a vybrala sa na druhú stranu zemegule do Austrálie.

212407110846;Jedinakova;tema;digitalny nomad;cast4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak plánujete v zahraničí zostať dlhšie, nezabudnite si podať žiadosť o vystavenie formulára PD A1 v sociálnej poisťovni. Vyžaduje to európska legislatíva. Dôkazom, že migrácia za prácou do zahraničia stále stúpa je, že v minulom roku bolo do sociálnej poisťovne doručených až 140 tisíc žiadostí.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame