Radi opekáte?

Radi opekáte?

Letné dni a opekanie jednoznačne patria k sebe. Je jedno, či máte radi špekačky, slaninu, klobásu alebo zeleninu. Príprava na ohni dá týmto dobrotám nezameniteľnú chuť. Ako už asi správne tipujete, dnes rána sa budeme venovať opekaniu. Či máte radi opekačku a či opekáte doma na záhrade alebo niekde v prírode sa vás pýtal Igor Roško.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes ráno sa rozprávame o opekačke, ktorá k leto neodmysliteľne patrí. Mnohí ľudia opekajú vo svojich záhradách, no nie každý má takéto šťastie. Preto v prírode nájdeme aj ohniská, kde si môže prísť opiecť ktokoľvek. Takéto verejne dostupné ohniská sú aj v Mestskom parku v Prievidzi. Tie pôvodné nedávno rozšírili o nové členovia OZ Mladý ochranár prírody Prievidza. Viac povedal Igorovi Roškovi predseda združenia Igor Prilinský.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Opekanie v prírode je jednou z obľúbených letných aktivít mnohých ľudí. Na prvý pohľad nenápadná opekačka však môže spôsobiť nemalé problémy. Viac povedal Igorovi Roškovi veliteľ družstva dobrovoľných hasičov z Nitrianskeho Rudna Marek Lukáč.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Máte radi opekačku? Opekáte doma, na záhrade alebo niekde v prírode? Tieto otázky sme sa vás pýtali celé dnešné ráno. Zistili sme, že je medzi vami mnoho zástancov opekania v prírode. Kvôli bezpečnosti by ste však mali využívať najmä vybudované ohniská. Takéto nájdeme aj v Mestskom parku v Prievidzi. Viac hovorí Igor Roško.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyhlásenie času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je súborom opatrení, ktoré sa prijímajú v prípade suchého a teplého počasia, prípadne ak hasiči zaznamenajú zvýšený počet požiarov na lesných porastoch v priebehu minimálne troch dní. V tomto období platí pre lesné porasty niekoľko zákazov, okrem iného i zákaz opekania. O vyhlásení času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru hasiči informujú a túto správu následne šíria aj mestá a obce.

Autor: Igor Roško

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame