Máte strach z lekára?

Máte strach z lekára?

V prevencii mnohých ochorení aj naďalej zaostávame. Mnohí lekári hovoria, že svoju úlohu  zohráva strach z návštevy lekára. Ako je to u Vás? Stalo sa Vám alebo Vašim blízkym a známym, že sa vyhli návšteve lekára, lebo mali strach? Prípadne ak máte strach, viete ho prekonať a ako sa v takom prípade pripravujete na návštevu lekára? O tom, že mnohí sa  obávajú ošetrenia u stomatológa povedal Beáte Repíkovej doktor Jozef Šesták.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Po dvoch rokoch máte opäť nárok na bezplatnú preventívnu prehliadku u svojho všeobecného lekára. „Takúto informáciu nájdeme vo svojich e-mailových adresách. Posielajú nám ju niektoré zdravotné poisťovne. Mnohí z nás sa však obávajú nielen preventívnych vyšetrení, ale vôbec návštevy lekára. Beáte Repíkovej to povedala riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o tom že mnohých z nás od návštevy lekára odrádza strach a obava. Bojíme sa toho že lekár nám nájde nejaké  to ochorenie. Aj zo spomínaného dôvodu v prevencii zaostávame. Ale ako sa  zbaviť strachu? Beáta Repíková sa na to opýtala aj  psychológa Martina Milera.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes hovoríme o tom, že mnohí majú obavu alebo strach navštíviť lekára. Vyhýbajú sa  aj preventívnym prehliadkam. Liga proti rakovine preto využíva rôzne preventívne   podujatia na to aby množstvom informácií o zdravom životnom štýle „oslobodila“ ľudí od strachu. Beáte Repíkovej to povedala riaditeľka Eva Kováčová.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame