Máte svoj obľúbený strom?

Máte svoj obľúbený strom?

Hľadanie tieňa a chládku sa v horúcom lete stáva častým problémom. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa v tomto čase viac zaujímame o stromy. Máte nejaký svoj obľúbený, okolo ktorého často chodíte, alebo rastie na vašom dvore či v záhrade? Uvedomujete si dôležitosť stromov pre náš život? Túto tému do verejného priestoru každoročne prináša aj anketa Strom roka. Mesto Sládkovičovo do nej prihlásilo svoje ginko dvojlaločné. Nájdete ho v tamojšom anglickom parku pri kaštieli. Prečo sa ho oplatí navštíviť? To už Michalovi Hercegovi povedala znalkyňa miestnej histórie Eva Sudová.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dôležitosť stromov v meste si uvedomujeme najmä v letných horúčavách, keď ochladzujú priestor. Ich krásu však obdivujeme aj na jar či na jeseň. Ako je na tom, pokiaľ ide o stromy, mesto Sereď? Michalovi Hercegovi na to odpovedal Štefan Székely, ktorý sa v meste stará o zeleň.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Moruša v pezinskej mestskej časti Grinava je objavom aj pre mnohých miestnych. Známejšou sa stala potom, čo ju mesto prihlásilo do ankety Strom roka. Michalovi Hercegovi aj o tom povedala viac Zuzana Kiczegová z oddelenia životného prostredia mestského úradu v Pezinku.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom ročníku ankety Strom roka, do ktorej sa môžete zapojiť hoci aj hneď, prevažujú dreviny zo západu Slovenska. Súťažiaca moruša je aj v Pezinku. Michal Herceg sa najprv opýtal jedného tamojšieho obyvateľa na jeho obľúbené stromy v meste.

IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame