Ako a kde najradšej dovolenkujete?

Ako a kde najradšej dovolenkujete?

Leto je síce čas dovoleniek a oddychu, nie každý si však uvedomuje ich dôležitosť pre naše zdravie. Ako a kde najradšej dovolenkujete vy a v akom ročnom období, zisťovala Marcela Jedináková.

I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Slovensku majú pracujúci ľudia nárok zo zákona na 20 dní dovolenky ročne a ak dosiahnu vek 33 rokov, majú o týždeň voľna viac. Ako s dovolenkou narábajú a kde ju najčastejšie trávia, aj o tom hovorí prieskum, o ktorom sa Marcela Jedináková rozprávala s Ľubicou Melcerovou z portálu profesia sk.

II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Leto je čas dovoleniek a oddychu, nie každý si však uvedomuje ich dôležitosť pre naše zdravie. Niekto preferuje oddych doma, iný radšej v zahraničí, v každom prípade má dovolenka pre človeka veľký význam, benefity, ale aj  dôsledky, keď si myslíme, že sme v práci nenahraditeľní. Marcela Jedináková sa o tom rozprávala s psychoterapeutkou z Centra emočného zdravia a edukácie v Bratislave, Alenou Hrčkovou.

III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V rámci udržania zdravej rovnováhy medzi súkromným a pracovným životom je veľmi dôležitá dovolenka, no sú aj takí zamestnanci, ktorí ju čerpajú minimálne. Najčastejšie sa takto vyjadrili v prieskume pracujúci v manažmente, až 17 % z nich nedovolenkuje často a vždy prenáša do nového roka veľa dní. Naopak, takmer vždy vyčerpajú celú dovolenku zamestnanci v informačných technológiách a obchode.

Ako s dovolenkou Slováci narábajú a kde ju najčastejšie trávia, aj o tom hovorí prieskum, o ktorom sa Marcela Jedináková rozprávala s Ľubicou Melcerovou z pracovného portálu.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame