Nežijeme preto, aby sme jedli, ale jeme preto, aby sme žili. Napriek tomu, jedlo je pôžitok. Presvedčí vás o tom Viera Horáková, pripravte sa na naozaj exotické chute.
Slováci majú stále radšej exotické chute - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Po celý tento týždeň spoznávame svet na tanieri. Letenku do ďalekej Číny si dnes kupovať nemusíte. Tamojšiu kuchyňu vám priblíži Viera Horáková. Ako hovorí psychológ Róbert Krause, človek spoznáva svet aj cez zmyslové receptory a jedným z nich je chuť.
Slováci majú stále radšej exotické chute - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes si na svoje prídu vegáni a vegetariáni. Milovníci ryže, strukovín, štipľavých omáčok, tajomných vôní a korenín. Viera Horáková totiž navštívila indickú reštauráciu.
Slováci majú stále radšej exotické chute - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pre lepšie pochopenie maďarského kulinárskeho umenia musíme nazrieť do minulosti. Dnešná maďarská kuchyňa sa totiž vyvinula zo splynutia starovekého ázijského základu s germánskymi, antickými a slovanskými prvkami. Maďarské jedlá sú v podstate výsledkom prelínania sa kultúr starého kontinentu na pôvodnom základe staromaďarských receptov. A prečo človek rád spoznáva cudzie chute, vysvetlil Viere Horákovej psychológ Robert Krause.
Slováci majú stále radšej exotické chute - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Našou poslednou zastávkou bude pivovar v centre hlavného mesta. Klasická, konzervatívna, poctivá a výdatná domáca kuchyňa, ktorá pasuje k pivu, nadväzuje na pôvodné prešporské receptúry. Tamojší kuchári kladú dôraz na sezónnu aktuálnosť niektorých jedál či surovín, ako je špargľa, huby, divina či zabíjačkové špeciality. S manažérkou Dianou Jandorfovou sa zhovárala Viera Horáková.
Slováci majú stále radšej exotické chute - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Od pondelka budeme spoznávať jedno vskutku netradičné ochotnícke divadlo.