Rozhlasáci 11

Rozhlasáci 11

Tento týždeň sa na naše vysielanie pozrieme opäť z trochu inej strany. Prehovoria ľudia, ktorí sú zodpovední za výsledný tvar vysielania. Ako prvú nám Michal Herceg predstaví editorku spravodajstva rádia Regina Martinu Gapčovú. S rozhlasom sa bližšie zoznámila už ako študentka.

Pondelok: Martina Gapčová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vy, naši poslucháči, si, verím, zapínate Rádio Regina Západ dobrovoľne a radi. Dnes sa však zoznámime s mužom, ktorý má počúvanie najmä publicistických príspevkov takpovediac v popise práce. Juraj Červenka je náš editor, pôvodným povolaním historik a srdcom bežec.

Utorok: Juraj Červenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď hľadáme staré zvučky, fotografie alebo nás zaujíma čokoľvek z minulosti Rádia Regina, neraz sa obraciame na nášho kolegu Ľuboša Kasalu. Ten je známy ako zakladateľ a manažér dopravného spravodajstva RTVS - Zelenej vlny, ale pred rokmi začínal v našom rádiu.

Streda: Ľuboš Kasala Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Rádiom Regina sa už vyše dvadsať rokov pevne spája aj meno Nory Turancovej. Bola redaktorka, moderátorka a teraz vysielanie koordinuje z pozície vedúcej vydania. Čo je však dôležité, Regine patrí jej duša a srdce. Nora si už v detstve doma pripravovala fiktívne rozhlasové scenáre a ako povedala Michalovi Hercegovi, počas stredoškolského štúdia zažila v rozhlase aj mesačnú prázdninovú prax.

Štvrtok: Nora Turancová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Náš seriál o tvorcoch programu Rádia Regina Západ Michal Herceg uzatvoril rozhovorom s Máriou Grebeňovou Laczovou. Prácu s mikrofónom si vyskúšala už na vysokej škole v internátnom rozhlasovom štúdiu. O tom, že bude pracovať v rádiu, sa rozhodlo až neskôr. Jej pôvodné zameranie bolo najprv iné.

Piatok: Mária Grebeňová-Laczová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešným rozhovorom sme ukončili predstavovanie moderátorov, redaktorov a ďalších zamestnancov Rádia Regina.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame