Celé leto, ale aj na jeseň si mnohí z vás určite pochutnávajú na slivkách. Sladké ovocie, ktoré nás prečisťuje, pôsobí proti rakovine, zlepšuje pamäť alebo vraj dokonca vyhladzuje pleť, si určite zaslúži našu pozornosť. Na slivky, ich odrody, slivkové produkty, ale aj na choroby ovocných stromov a problémy s ich pestovaním, sa vo svojom seriáli pozrel Michal Herceg. Začnime jednoduchou otázkou. Čo vy a slivky?
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Sú sladké, šťavnaté a majú naozaj široké využitie. Tento týždeň hovoríme o slivkách a slivkových produktoch. Ktoré sú vaše najobľúbenejšie? Zaujímalo Michala Hercega.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Gazdovský dvor v Turej Lúke na myjavských kopaniciach už od roku 2009 každoročne ožíva tradičnými Dňami sliviek. Tentokrát ich navštívil aj náš kolega Michal Herceg, ktorý pre vás pripravuje tohtotýždňový slivkový seriál.
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. V kopaničiarskom kraji okolo Myjavy sú slivky a produkty z nich pevnou súčasťou tradície. Na jej rôzne podoby sa v dnešnej časti sladkého a šťavnatého seriálu pozrel Michal Herceg. Pri výrobe slivkových gúľ zastihol mamu a dcéru, Lenku a Kristínku Konečné.
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Niektorí si teraz povedia: To najlepšie na koniec. Michal Herceg slivkový seriál zakončil rozprávaním o destilátoch. Nepôjde nám pritom o veľké množstvo, ale o čo najlepšiu kvalitu. Nazrime teda do pálenice, ale aj do kritérií na posudzovanie dobrej slivovice.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak opäť sme o čosi múdrejší, skončil sa slivkový seriál Michala Hercega. Od pondelka už budeme hovoriť o tom, ako vohodospodári udržiavajú medzinárodnú vodnú cestu na Dunaji.