Letné podujatia v knižnici

Letné podujatia v knižnici

Letná čitáreň U Červeného raka je veľmi pekné miesto v centre Bratislavy. Od mája do septembra ponúka časopisy, dennú tlač, prístup na internet a k e-zdrojom knižnice a novinkou tento rok je, že si tu môžete prečítať aj knihy. A samozrejme Mestská knižnica tu organizuje počas leta veľa kultúrnych a komunitných podujatí. Do čitárne sa dostanete z Michalskej ulice vchodom vedľa vstupu do lekárne U Červeného raka. Mária Babinská bola minulý týždeň na podujatí: Ako čítať argentínske autorky? Išlo o priblíženie tvorby najvýraznejších argentínskych spisovateliek 20. a 21. storočia.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme boli na podujatí v letnej čitárni U Červeného raka, dnes navštívime Knižnicu Ružinov. Počas celého leta tam robia veľa zaujímavých podujatí. Mali napríklad denný letný tábor, podujatie knižnica v parku, letnú fotosúťaž a tiež prázdninové večerníčky, ktoré sú vždy vo štvrtok o 17.30 hod. na terase v priestoroch knižnice na Miletičovej ulici. Tentokrát deti počúvali rozprávku o smelom dráčikovi a tiež si spolu zaspievali a zatancovali. Bola pri tom aj Mária Babinská.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň navštevujeme podujatia v knižniciach, ale aj letné čitárne. Už sme hovorili o akciách u Červeného raka, zažili sme čítanie pre deti v knižnici Ružinov, no a dnes to bude úplne nová záhradná čitáreň, ktorá od februára funguje v Trnave, je súčasťou Knižnice Juraja Fándlyho. Je to bezbariérová stavba, môžete si tam prečítať noviny, časopisy a tiež požičať knižky z knižného fondu nositeľov Nobelovej ceny za literatúru. Mária Babinská oslovila Emíliu Dolníkovú - vedúcu útvaru výpožičných služieb.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medická záhrada je tiež veľmi atraktívne miesto v Bratislave, kde sa dá príjemne zrelaxovať. Už niekoľko rokov tam funguje letná čitáreň. Ak máte chuť si prečítať časopisy, noviny alebo chcete si čítať knihu, máte možnosť, je tam knižný domček. A samozrejme organizujú tam počas leta veľa zaujímavých akcií. Mária Babinská bola v utorok v podvečer na čítaní v tráve, Staromestská knižnica pripravila podujatie Manželská poézia.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme navštevovali knižnice, spoznali sme aktivity bratislavských knižníc a jednej trnavskej. Samozrejme, všetci sa snažia pripraviť, čo najlepší program počas prázdnin. Aj miestna knižnica Petržalka mala v lete bohatý program nielen pre dospelákov, ale pre deti. Mária Babinská sa teraz v stredu predpoludním vybrala na Furdekovu ulicu, kde je jedna z pobočiek. Takto sa tam knihovníčky prihovárali malým ratolestiam.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko naše túlanie sa po knižniciach a na budúci týždeň sa takto budeme túlať policajnou históriou. Viete, že polícia má aj svoje vlastné múzeum? Tam sme sa boli pozrieť a zistili sme všeličo zaujímavé.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame