Mesto pre deti

Mesto pre deti

Ulica je miestom, kde sa stretávame, či už kráčame, bicyklujeme alebo šoférujeme. Mala by byť bezpečná nielen pre nás, ale najmä pre naše deti. Preto v Bratislave v rámci projektu Mesto pre deti, ktorého cieľom je zvýšiť bezpečnosť v okolí škôl, vznikol takzvaný susedský festival s názvom „Ulica na hranie“. Ten posledný bol na uzavretej Vazovovej ulici neďaleko našej rozhlasovej pyramídy. Miroslav Würfl sa o ňom rozprával s Lenkou Kudrnovou z Metropolitného inštitútu Bratislavy.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Bratislave sme zaknihovali už piate tohtoročné podujatie s podtitulom „Ulica na hranie“. Jeho cieľom je zvýšiť dopravnú bezpečnosť najmä v okolí základných škôl. Tentoraz na celý deň uzavreli Vazovovu ulicu v Starom meste. Svoj voľný čas si na nej rôznymi aktivitami vypĺňali deti aj ich rodičia. Miroslav Würfl pri stánku, ktorý hlásal, že cvičenie je zábava, oslovil najprv inštruktora Adriána Lukáča.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme v našom seriáli na susedskom festivale pod názvom „Ulica na hranie“. Tohto roku sa v Bratislave uskutoční desať takýchto jednodňových podujatí, ktorých cieľom je meniť okolie škôl na živý verejný priestor s novými príležitosťami pre slobodný pohyb a hru vonku. Ide o najväčšiu akciu, akú kedy hlavné mesto organizovalo na podporu bezpečnejšieho pohybu detí. Na uzavretej Vazovovej ulici v bratislavskom Starom meste, kde sa hrali deti aj dospelí, nahrával Miroslav Würfl.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli Rádia Regina sme tento týždeň na festivale s názvom „Ulica na hranie“. Jeho cieľom je zvýšiť bezpečnosť v okolí škôl. Preto na jeden deň uzavreli Vazovovu ulicu v Bratislave. Miroslav Würfl sa najskôr o tomto dopravno - bezpečnostnom podujatí porozprával s riaditeľkou miestnej Základnej školy Darinou Matejovou.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na ulici by sme sa všetci mali cítiť bezpečne. Chodci aj cyklisti, nielen dospelí, ale najmä naše deti. Preto sa súčasťou bratislavského projektu „Mesto pre deti“ stal susedský festival s názvom „Ulica na hranie“, ktorého cieľom je zvyšovať bezpečnosť predovšetkým v okolí základných a stredných škôl. Jeho zatiaľ posledná časť sa odohrala na uzavretej Vazovovej ulici. Návštevníci sa dozvedeli aj o pripravovaných zmenách, ktoré zahŕňa taktický urbanizmus. Miroslav Würfl oslovil najprv Katarínu Brajerčík Kockovú z Metropolitného inštitútu Bratislavy.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Festival s názvom „Ulica na hranie“ bude v hlavnom meste pokračovať aj zajtra - na Budatínskej ulici. Okrem rôznych hier pre deti či maľby na asfalt so študentmi Fakulty architektúry a dizajnu je v programe aj diskusia o pripravovaných zmenách, ktoré majú zlepšiť dopravnú bezpečnosť najmä v blízkosti tejto petržalskej základnej školy. Na budúci týždeň budeme spoznávať mladých a talentovaných Rómov a občianskej združenie Divé maky.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame